Måste allt verkligen ske nu?

Måste allt verkligen ske nu?

Att vara tålmodig i dagens samhälle är det många som har svårt med. Man vill ha allt så fort som möjligt. Istället för att ha en kortsiktig approach till saker och ting här i livet är det bättre att vara långsiktig. Som det gamla ordspråket lyder – ”Rom byggdes inte på en dag”.

Ett bra sätt att hantera alla krav och önskebilder som man kan ställas inför är att – på old school vis – skriva ned olika mål på en lista. Det kan vara allt i från en utbildning man kan komma in på till att någon dag köpa en ny MacBook. För att nå dessa mål kan man även bestämma delmål. Är ditt mål exempelvis att komma in på en utbildning så kan det vara att plugga x antal timmar på högskoleprovet, faktiskt skriva högskoleprovet och sedan skicka in ansökningen på studera.nu.

Är ditt mål att få ett nytt jobb så kan motsvarande delmål vara att skriva CV, be 3 nära vänner eller familjemedlemmar läsa CV:t och att skicka CV till ett specifikt antal arbetsgivare.

Gäller det ett sparmål så är det bra att skära ner på onödiga utgifter. Det kan exempelvis röra sig om att köpa mindre mat ute, göra matlådor istället för att vara ute, köpa second hand kläder istället för nytt och så vidare.

Kunskap – och särskilt ny kunskap – kan vara viktigt om man vill uppnå ett nytt mål. Att tillförskaffa sig ny kunskap är något man med fördel kan göra genom att läsa bloggen Faktalistan.se där det finns en stor mängd intressant fakta som kan underlätta när det kommer till att uppnå mål. Allt måsten nämligen inte ske nu nu nu alla gånger.

admin

Lämna ett svar